додому Новини У Смілі бойові товариші несли на руках труну зі своїм командиром до...

У Смілі бойові товариші несли на руках труну зі своїм командиром до самого цвинтаря (ВІДЕО, ФОТО)

0

У Смілі попрощалися із героєм АТО, командиром підрозділу "Холодний Яр" батальйону "Айдар" Євгеном Войцехівським.

Прощання розпочалося об 11:00 на центральній площі міста.

Востаннє побачитися із військовим прийшли сотні людей: рідні, близькі, представники влади та всі, хто знав Євгена. Вони проводжали воїна словами "Герої не вмирають!" Серед них – багато товаришів по зброї зі спущеними прапорами Холодноярської республіки.

Коли під час прощання заграла пісня "Гей, плине кача", у Смілі почався дощ…

На честь героя на в'їзді в місто Сміла встановили бігборд із Євгеном Войцехівським

Нагадаємо, 7 липня близько 5-ї години ранку бойовики-сепаратисти скоїли збройний напад на коменандатуру м. Щастя на Луганщині. Під час перестрiлки загинув смілянин Євген Войцехівський.

У нього лишилося двоє малих синів – 5 та 3 роки. До свого 35-ліття Євген Войцехівський не дожив 9 днів.

Обласна влада Євгена Войцехівського посмертно нагородила відзнакою "За заслуги перед Черкащиною". Відзнаку вручили дружині Вероніці. Бойові товариші несли на руках труну зі своїм командиром до самого цвинтаря, проявивши до нього свою повагу і вдячність.

Це вже другий доброволець "Айдару" родом із Черкащини, що загинув під час перестрілки з терористами. 3 липня Золотоноша прощалася із ще одним айдарівцем – Валентином Черутою.

Фото Сергія Єфімова

Дивіться також ВІДЕО

Довідка: Євген Войцехівський   був  патріотом, громадським активістом, служив у десантній частині міста Болград (Одещина), воював у Югославії. Любив спорт, зокрема футбол, виступав за футбольні команди Кам’янки, Сміли і Черкащини. У кінці травня вирушив добровольцем на Схід, як командир групи розвідки "Холодний ЯР" батальйону "Айдар". Їхня розвідгупа потрапила до засідки і він,  прикриваючи відхід бойових товаришів, вступив у бій  і загинув від кульового поранення.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version