На Кам’янщині готуються до початку нового навчального року. Аби забезпечити дітям якісне та сучасне шкільне харчування, було організовано семінар-навчання для освітян та технологів шкільного харчування, кухарів і медичних сестер загальноосвітніх навчальних закладів району. Про це інформує пресслужба ГУ Держпродспоживслужби у Черкаській області.
Присутні говорили про матеріально-технічне забезпечення торгово-виробничих процесів, організацію роботи з питань раціонального харчування, профілактику гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед школярів.
Зокрема асортимент буфетного харчування згідно з нормативною документацією має включати:
фрукти, цитрусові (нектарин, виноград, персик, ківі), овочі,тропічні фрукти, ягоди – натуральні порційні;
соки овочеві, фруктові, плодово-ягідні, нектари та сокові напої промислового виготовлення в склотарі;
молоко та кисломолочні напої (промислового виготовлення);
різноманіття бутербродів (хліб з маслом, медом, повидлом, сиром, котлетою);
салати зі свіжих та варених овочів;
борошняні дріжджові і листкові вироби (ватрушки, пиріжки, булочки) і кондитерські вироби (печиво, вафлі, мармелад і зефір).
Керівництво відділу освіти Кам`янської райдержадміністрації домовилося спільно з технологом скоординувати вищезазначений асортимент буфетної продукції задля оптимального та доступного харчування учнів старшої ланки. Адже харчування школярів 1-4 класів безкоштовне, на відмінну від учнів 5-11 класів, які обідають за власні кошти.
Як повідомляв сайт vikka.ua, золотоніська вчителька отримала подяку від міністерки освіти і науки України.
Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!