додому Новини У навчальних закладах Черкащини проводять "Тиждень безпеки" (ФОТО)

У навчальних закладах Черкащини проводять "Тиждень безпеки" (ФОТО)

0

Традиційно з початком нового навчального року, в школах та дошкільних освітніх закладах, рятувальники проводять фахові заходи – "Тижні безпеки". Їх головною метою є допомога дітям, після завершення літнього канікулярного періоду, легше адаптуватися до змін у власному розкладі, в оточенні. Під час своїх візитів до навчальних закладів, рятувальники за допомогою листівок, плакатів, застосовуючи приклади та часто використовуючи спеціальну техніку та обладнання, привертають увагу дітей до ознак можливих небезпек, правил поведінки та дій на випадок, якщо поруч із ними виникне якась з надзвичайних ситуацій.

Вже в перший тиждень нового навчального року рятувальники відвідали декілька шкіл та дитячих садочків в Жашківському, Канівському, Лисянському та Монастирищенському районах.

Так, 6 вересня, працівники Жашківського районного сектору завітали до загальноосвітньої школи №2 міста Жашків, де провели профілактичний урок із учнями 1-4 класу. 5 і 6 вересня працівники Канівського районного відділу провели захід з безпеки життєдіяльності із учнями початкових класів Канівської загальноосвітньої школи № 3. 7 та 8 вересня аналогічні заходи були проведені для діток в Лисянському та Монастирищенському районах.

Традиційно кожен із уроків у кожній із шкіл різних куточків Черкащини розпочався зі знайомства з пріоритетними напрямками роботи "Служби порятунку". Враховуючи вік слухачів, рятувальники розповідали дітям наскільки важливим для життя є дотримання безпечних правил поведінки, і до яких непоправимих наслідків призводить нехтування ними. Далі фахівці ДСНС розповідали учням про правила безпеки кожен за різним сценарієм, але суть доносили єдину, – щоб кожен учень знав, як діяти в разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації, а головне – знати, як запобігти їй.

Особлива увага була приділена закріпленню знань учнів правилам поведінки під час поводження з електричними, газовими приладами, перебуванні на вулиці. Рятувальники також нагадали дітлахам про небезпеку в лісі у пожежно-небезпечний період, та як слід діяти у випадку пожежі. Розказали першочергові дії при виявленні вибухонебезпечних предметів.

На уроках діти отримали багато вражень та необхідних знань, а рятувальники в свою чергу залишили на згадку пам’ятки з основними правилами пожежної безпеки, якими вихователі та вчителі оновили тематичні куточки.

Як повідомляв сайт vikka.ua, відтепер місця загорання черкаські рятувальники шукатимуть з неба.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version