додому Новини У Національний музей історії України передали автомобіль загиблого майора Андрія Кизила з...

У Національний музей історії України передали автомобіль загиблого майора Андрія Кизила з Черкащини (ФОТО)

0

Днями у Національному музеї історії України відбулося відкриття експозиції на честь Героя України майора Андрія Кизила "Політ Орла". Про це повідомляє Умань.info.

"У Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбулося відкриття експозиції на честь нашого Андрюшки. Дружина Оксана Кизило передала музею його особисті речі: військову форму, бронежилет, каску, берци, рацію та інше", – написала у Facebook сестра загиблого черкащанина Вікторія Михайлюк-Врачинська.

Серед унікальних артефактів був і військовий планшет, який належав дідусю Андрія підполковнику Миколі Гурійовичу.

Дідусь-військовий передав цю річ для онука як своєрідний оберіг.

"Він любив військову справу, був відданий обов’язку. Коли я заговорив про його переведення з передової, він сказав: "Я хлопців на передовій не покину!" Проте покинув… Покинув нас усіх", – не стримуючи сліз, поділився дідусь Героя.

Окрім дружини та дідуся, до музею завітали бабуся, тітка, брат і сестра бійця. Для них ця втрата є непоправною. Адже, як зазначив під час заходу Міністр культури України Євген Нищук, "для нас Андрій Кизило – зразковий офіцер та Герой, а для рідних він – гордість та безкінечний біль утрати".

Під час пам’ятного заходу відбулася ще одна важлива подія – передача до музею автомобіля загиблого "Ford Scorpio". Авто було придбане на кошти громади храму Різдва Пресвятої Богородиці і Святого Антонія Української греко-католицької церкви (м. Чернівці), де настоятелем є отець Василь Гасинець. Від самого початку АТО він служить військовим капеланом та допомагає бійцям.

До Києва автомобіль доставили за підтримки Міністерства оборони волонтери Яна та Василь Сердюки.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Порошенко нагородив Андрія Кизила орденом.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version