додому Новини У Моринцях ушанували Великого Кобзаря (ФОТО)

У Моринцях ушанували Великого Кобзаря (ФОТО)

0

Учора на Черкащині вшанували 201-у річницю від дня народження відомого письменника Тараса Шевченка. Урочистості розпочалися зранку в с. Моринці, що на Звенигородщині. Покласти квіти до пам’ятника матері Тараса Шевченка прийшли до сотні черкащан. Серед них – і представники обласної влади. Голова Черкаської ОДА Юр ій Ткаченко назвав поета пророком українського народу, якому випала доля говорити про нього й від його імені.

"У свій час Україна пробудилася в Шевченку, – сказав Юрій Ткаченко. – Сьогодні він повинен пробудитися в кожному із нас. Рік тому ми пережили єднання всіх в один народ – це справдження Шевченкового заповіту. Над усіма майданами нашої держави лунали його слова: "Борітеся – поборете, вам Бог помагає…". І сьогодні вони особливо актуальні, зважаючи на агресію з боку Росії. Десятки черкащан загинули, захищаючи незалежність нашої країни. Вічна їм пам'ять! Водночас ми робимо все для того, щоби Тарасове слово жило й далі. Зокрема, ми започатковуємо у школах факультатив із шевченкознавства".

Рік тому в Моринцях теж говорили про війну. Однак тоді, пригадала голова облради Валентина Коваленко, думали, що все швидко минеться.

"Ми завжди казали, що Шевченко об’єднує Україну, – наголошує посадовиця. – Однак сьогодні він уже єднає весь світ. Світ, який боїться агресора, боїться третьої світової війни. Але його можна зупинити! Силою зброї, а головне – силою духу".

У Моринцях усі охочі оглянули експозиції тутешнього меморіального комплексу Національного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка". Опісля вирушили до с. Шевченкове. Тут поклали квіти до пам’ятника Кобзарю. А також навідали могили його батьків, віддавши їм шану.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version