додому Новини Безпека У Монастирищенській громаді простилися з Героєм капітаном Василем Бойченком

У Монастирищенській громаді простилися з Героєм капітаном Василем Бойченком

0

Монастирищинська громада простилася із жителем села Княжа Криниця, капітаном Василем Бойченком. Про це інформує Монастирищинська громада.

Народився Василь 14 січня 2001 року. Початкову освіту здобував у Княжекриницькому закладі загальної середньої освіти, а після закінчення 7 класу, у 2014 році, розпочав навчання у Навчально-оздоровчому комплексі Київського військового ліцею ім. Івана Богуна.

У 2016 році Василь Бойченко вступає на навчання до Київського військового ліцею ім. Івана Богуна, а у 2018 році переходить на вишкіл у Військову академію в м. Одесі. Через широкомасштабне вторгнення ворога в Україну, Василеві довелося достроково закінчити навчання в академії й 5 березня 2022 року молодий військовий був направлений на військову службу в 95 окрему десантно-штурмову бригаду, яка виконувала бойові завдання поблизу населеного пункту Ізюм.

9 квітня 2022 року, коли точилися важкі бої, Василь Юрійович Бойченко отримав поранення під час виконання бойового завдання. Але, підлікувавшись, знову став у стрій до побратимів, бо дуже хотів звільнити Україну від ненависного ворога.

Василь Юрійович воював у найгарячіших точках цієї кровопролитної війни: визволяв не один населений пункт Харківської та Донецької областей; стримував наступ ворога у напрямку населених пунктів Сеньківка Харківської області, Терни, Кліщіївка, Торецьк Донецької області.

капітан Василь Юрійович Бойченко 9 вересня 2024 року загинув – поблизу населеного пункту Погребки Суджанського району Курської області внаслідок влучання FPV дрону противника в автомобіль.

Поховали Воїна на кладовищі у рідній Княжій Криниці

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version