додому Новини Черкащина У лісівників на Черкащині живе врятована кобила з Донеччини

У лісівників на Черкащині живе врятована кобила з Донеччини

0

У Хлипнівському лісництві Звенигородської філії ДП “Ліси України” мешкає кобила на ім’я Трояндочка. Так її назвали лісівники, оскільки вона з Донеччини, а Донецьк відомий як місто мільйона троянд. Переживши важкі часи війни, Трояндочка тепер знайшла безпечний прихисток у лісівників Черкащини. Пишуть на сторінці ДП “Ліси України”.

До лісівників кобила потрапила через військових. У березні 2023 року вона сама прийшла до військових, які обороняли позиції неподалік від Донецька.

“Ми були на ротації на Донеччині, був холодний, сирий березень. Навкруги пустка, і раптом ми побачили лоша, яке йде прямо до нас. Воно підійшло і дозволило себе вести,” — розповідають військові.

Тварина була серйозно поранена, виснажена, її тіло було в уламках від обстрілів, а на одну ногу вона взагалі не ставала. Військові викликали ветеринара, щоб підлікувати Трояндочку. Залишатись у зоні бойових дій було смертельно небезпечно.

Шукаючи безпечний прихисток для кобили, військові звернулися до лісівників, які раніше вже допомагали їхньому підрозділу. Лісівники без вагань погодилися прийняти тварину.

“Ми забрали її у серпні 2023 року. Вона була ще лошам — поранена і налякана. Сьогодні Трояндочка виросла, стала сильною і енергійною. Їй дуже подобається на Звенигородщині, а найкраще — те, що у неї тут є компанія. Вона живе разом з двома іншими кіньми — Мальвіною і Графом,” — розповідає пані Віра, яка доглядає за кіньми у Хлипнівському лісництві.

Цього року Трояндочці виповнилося 3 роки. Вона належить до Донської породи коней, відомої своєю витривалістю та відданістю господарю. Трояндочка щиро полюбила своїх нових опікунів, але найбільше прихильна до тих, хто приходить її обіймати.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version