додому Новини У Києві екологи виступили проти будівництва Канівської ГАЕС

У Києві екологи виступили проти будівництва Канівської ГАЕС

0

Екологи, громадські активісти, митці ініціюють Всеукраїнську громадську кампанію протесту проти "Програми розвитку гідроенергетики" та планованого будівництва Канівської ГАЕС, повідомляють на сайті Національного екологічного центру України.

Ініціатори кампанії вимагають, зокрема, накласти мораторій на виконання Програми та будівництво Канівської ГАЕС, провести їх комплексну оцінку щодо економічної доцільності та впливу на довкілля. Вони також закликають міжнародні фінансові установи не фінансувати та не інвестувати у вказані в Програмі проекти гідроенергетичного будівництва до завершення дискусії в суспільстві.

Як зазначив  голова підрозділу Національного екологічного центру України НЕЦУ Дмитро Іванов, будівництво Канівської ГАЕС негативно вплине на біорізноманіття, водні екосистеми, ландшафти та геологічне середовище. За інформацією еколога, сьогодні вже проведений тендер по першочерговим роботам по Канівський ГАЕС. "Ці роботи передбачають вирубування понад двохсот тисяч дерев на площі тисячу гектарів, хоча площа забудови самої Канівської ГАЕС складає всього трохи більше 230 гектарів", – зазначив Дмитро Іванов.

Загалом, на думку екологів, однією з основних цілей Всеукраїнської громадянської кампанії протесту має стати створення широкої громадської ініціативи, яка б контролювала долю "Програми розвитку гідроенергетики" і не допускала будівництва ГАЕС без виконання всіх екологічних вимог.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на будівництво Канівської ГАЕС міжнародні банки спрямують понад мільярд доларів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version