додому Новини У Каневі стерилізують та вакцинують безпритульних тварин

У Каневі стерилізують та вакцинують безпритульних тварин

0

За кількістю стерилізованих та вакцинованих протягом двох останніх тижнів собак, Канів перегнав сусідню Золотоношу.

Про це інформує "Kanos".

Так, у Канівській міській раді відбулася прес-конференція, на якій було підбито підсумки двохтижневої реалізації проекту зі стерилізації та вакцинації безпритульних тварин, проведеного міжнародним благодійним фондом "Чотири лапи".

Ветеринарний лікар благодійної організації "Чотири лапи" Катерина Луцкевич зауважила, що протягом двох тижнів вдалося прооперувати 120 тварин, серед яких виявилося і декілька кішок. У Золотоноші за аналогічний період фахівцям організації вдалося прооперувати та вакцинувати 104-ох собак.

У відповідь на це міський голова Канева Ігор Ренькас відзначив, що навіть після завершення проекту робота зі стерилізації та вакцинації безпритульних тварин у місті буде продовжуватися.

За його словами, наразі проводиться ремонт у приміщеннях, які в подальшому будуть облаштовані під операційну та кімнату для перебування тварин. Своїми силами, за попередніми підрахунками, на базі КП "Місто" вдасться продовжити процес стерилізації та вакцинації орієнтовно через 1,5 місяця.

"Загалом для реалізації програми стерилізації безпритульних собак у місті було передбачено 270 тис. грн. у 2016–2017 роках. Наразі фактично було виділено лише 50 тис. грн, на які було закуплено матеріали для ремонту приміщення. Відтак, як мінімум, необхідно буде виділити кошти на витратні матеріали, паливо, на оплату праці ветеренарів та ловців, які будуть здіснювати роботу на основі контракту та протягом певного терміну", – доповнив у ході обговорення громадський активіст Антон Савченко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаському притулку для тварин виділили 500 тисяч.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version