додому Новини У Дахнівці вирубуватимуть ліс, якому вже майже 150 років

У Дахнівці вирубуватимуть ліс, якому вже майже 150 років

0

У Дахнівському лісництві Черкаського лісгоспу в березні проводитиметься суцільна санітарна вирубка лісу. Це ділянка поблизу Черкаського обласного кардіологічного центру, загальною площею в три гектари. Про це повідомили у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Головний лісничий Черкаського лісгоспу В’ячеслав Шако зазначив, що ці соснові насадження є перестійними і вік їх становить 148 років, в той час як вік стиглості для такого лісу в нашому регіоні становить 101 рік. А той невеликий процент на перший погляд життєздатних дерев на цій ділянці, вже давно насправді всередині ушкоджений хворобами.

"Враховуючи той факт, що ці насадження знаходяться поблизу обласного центру, вони були виключені з фонду головного користування, бо вважаються оздоровчо-рекреаційними лісами. Тут проводилися вибіркові санітарні рубки і поступово повнота життєздатних дерев знизилася. Зараз же тут ми бачимо практично один сухостій та вже хворі ослаблені сосни", – пояснює лісничий Дахнівського лісництва Володимир Нелез.

Тому залишати ці насадження немає сенсу, адже вони не відіграють функцій лісу, а лише призводять до захаращення та є розсадником шкідників і хвороб. Це встановила спеціальна комісія, яка призначила суцільну санітарну рубку, визначивши, що процент біологічно стійких дерев становить 10-15%.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині зарплата лісівника виросла наполовину.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version