додому Новини У Чигирині молились за Україну та українське козацтво

У Чигирині молились за Україну та українське козацтво

0

Учора в Чигирині розпочались урочистості, присвячені 365-річниці заснування Першої Української Козацької держави, повідомляє прес-служба ОДА.

Першим заходом, який відкрив святкування, став молебень за Соборну і незалежну Україну та во здравіє українського козацтва у церкві святих апостолів Петра і Павла.

У молебні взяли участь обласне керівництво – голова обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко, голова обласної ради Валентина Коваленко, заступники голови ОДА та голови обласної ради, голови райдержадміністрацій, та районних рад.

Молебень, яку проводив Єпископ Черкаський і Канівський митрополит Іоан, супроводжувався запалюванням свічок на честь українського козацтва.

Потому урочистою ходою керівництво області піднялось на Богданову гору, покласти квіти Гетьману Війська Запорозького Богдану Хмельницькому.

Опісля голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко озвучив присутнім вітання з нагоди 365-річчя заснування Української Козацької держави від Президента України Петра Порошенка, а також було зачитано привітання від Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Виступ обласного очільника завершився хвилиною скорботи, після чого було озвучено прізвища всіх черкащани, які героїчно загинули в АТО.

Представників черкаського крайового товариства українського козацтва, козаків тальнівської сотні і офіцерів міліції обласне керівництво відзначило почесними нагородами.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version