додому Новини Черкащина У Черкаському районі обласні фахівці проводили вакцинацію та тестування на гепатит

У Черкаському районі обласні фахівці проводили вакцинацію та тестування на гепатит

0

Вакцинобус Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб виїхав у села Худяки та Сагунівка Черкаського району. Про це пишуть на сторінці Центру.

Спільно з місцевими медиками фахівці провели акції з метою підвищення обізнаності населення про вірусні гепатити, спростування міфів та стереотипів, пов’язаних із цим захворюванням та заохочення людей до здорового способу життя.

Цього дня від правця та дифтерії вакцинувалися 23 місцеві жителі.

Також фахівці захохочували людей до тестування на вірусні гепатити В і С. Фахівці пояснювали, що раннє виявлення захворювання значно підвищує шанси на успішне лікування.

Процедура є абсолютно безболісною і займає всього кілька хвилин. Також медики підкреслювали, що результати тестування є конфіденційними. Тож у ході заходу всі охочі мали змогу пройти безоплатне тестування на гепатити.

Фахівці детально розповідали про шляхи передачі вірусних гепатитів, симптоми захворювання, наслідки хронічних форм гепатитів. Особливу увагу приділяли важливості ранньої діагностики та лікування, оскільки більшість хворих на гепатит В і С не мають яскраво виражених симптомів на ранніх стадіях захворювання.

Крім того, спеціалісти закликали до здорового способу життя: правильного харчування, регулярних фізичних навантажень, відмови від шкідливих звичок, розвитку емоційної стійкості та формування навичок подолання стресу – задля збереження ментального здоров’я. Усе це є не лише профілактикою гепатитів, а й загалом запорукою міцного здоров’я.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version