додому Новини Черкащина У Черкаському обласному онкодиспансері з’явилося сучасне обладнання (ФОТО)

У Черкаському обласному онкодиспансері з’явилося сучасне обладнання (ФОТО)

0

У Черкаському обласному онкологічному диспансері презентували новопридбане обладнання. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Тепер в арсеналі онкодиспансеру є найсучасніший лапароскопічний комплекс для операційного відділення з комплектом інструментарію. Його придбали коштом обласного й місцевих бюджетів. Це обладнання, за словами фахівців, суттєво покращить якість проведення оперативних втручань.

"Це вкрай необхідне обладнання для лікувальних закладів, – зауважив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Якщо після звичайної операції ще потрібно, як мінімум, кілька тижнів відновлюватися, то з цим комплексом уже за 3-4 дні пацієнта можна виписувати. Як називають самі лікарі, це – "гуманна хірургія". Ми вже придбали лапароскопічне обладнання в обласну лікарню, в обласну дитячу лікарню, тепер і сюди. Налагодили прямі стосунки з німецьким виробником, без посередників, що дозволило заощаджувати бюджетні кошти. Загалом осучаснення медзакладів, зокрема й інформатизація, – наш незмінний пріоритет. І це надважливо в межах нинішньої медичної реформи".

Також очільник області розповів про прийдешнє відкриття п’яти скринінгових центрів "Здоров’я жінки" на Черкащині. Вони будуть оснащені всім необхідним задля своєчасного виявлення та лікування онкологічних хвороб у жінок.

Як повідомляв сайт vikka.ua, інноваційні школи на Черкащині почали отримувати сучасне навчальне обладнання.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version