додому Новини У черкаському дитсадку запроваджують методику пісочної терапії (ФОТО)

У черкаському дитсадку запроваджують методику пісочної терапії (ФОТО)

0

У дитячому садочку "Ластівка" запровадили нову методику викладання. Для неї задіюють пісок і спеціальні столи, пише "Інфоміст".

Завідувач дитячого садка Лілія Єрмоленко розповідає: загалом у навчальному закладі виховуються 92 дитини, які розділені на 6 груп. Столів для гри в пісок вистачає кожному.

Малеча відчуває себе комфортно, коли грається. Адже дітям подобається малювати пальчиками, каже пані Лілія. Навіть ті, що були у збудженому стані, заспокоюються.

– З дітьми граються і логопеди, і вихователі. Під час занять ми часто вдаємося до такої методики. Для дітей це незвично, цікаво. Через гру з піском вони краще пізнають світ, не так хвилюються про те, що зроблять помилку. На папері їм складно виправити свої помилки, а в пісочку, коли щось неправильно, легко стерли і намалювали знову. Тобто відчувають себе розслабленими, вільними, – ділиться думками вчитель-логопед "Ластівки" Неля Гавриш.

Столи закупили на всі групи, а також окремо в кабінет психолога. Робота буде проводитися щодня.

– Гра з піском дає можливість для оптимізації роботи логопедів з дітьми, які мають вади мовлення. Вона дозволяє дитині розслабитися і, не відчуваючи незручностей, вона працює в грі. Тобто наше завдання – навчити через гру. Граючись пісочком, по-перше, вони можуть забавлятися більше часу, адже в грі дитина навчається, по-друге, дитині цікавіше так працювати, аніж сидіти за столиком і відшліфовути якісь звуки. Ця пісочна терапія дає можливість дитині як з психологічного погляду, так і логопедичного оптимізувати роботу логопеда. Цей проект тільки розпочався. Думаю, що все ще попереду, і ми будемо давати гарний результат, – розповідає завідувач дошкільного навчального закладу Лілія Єрмоленко.

Вона також зазначає, що результат досягається поступово з кожним днем. Заняття проводяться, як правило, індивідуально або у групі (не більше 4 діток). Групова форма занять відбувається два рази на тиждень, а індивідуальна – може проводитися навіть щодня.

Шестирічна вихованиця дитячого садку Стефанія Голуб зізнається, що їй дуже подобається така форма занять.

– Я малюю сонечка, сердечка, білочки. Сама придумую, що намалювати. Мені більше подобається малювати на піску, бо він м’якенький, а папір якийсь не такий, – каже Стефанія.

Я кповідомляв сайт vikka.ua, маленькі черкащани ходять до незвичних шкіл без примусу і стандартів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version