додому Новини Черкащина У Черкаській області зростає кількість випадків ботулізму: зафіксовано 9 потерпілих з початку...

У Черкаській області зростає кількість випадків ботулізму: зафіксовано 9 потерпілих з початку року

0
риба ботулізм

У Черкаській області залишається напруженою ситуація із захворюваністю на ботулізм, адже кожен четвертий випадок цього небезпечного захворювання в Україні зареєстрований саме тут. Про це повідомляє пресслужба ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Від початку року зафіксовано 8 випадків ботулізму, що призвело до захворювання 9 дорослих осіб, у порівнянні з 3 випадками і 4 потерпілими за аналогічний період минулого року.

Випадки захворювання зареєстровані в місті Черкаси, а також у Черкаському, Уманському та Золотоніському районах. Діагноз був підтверджений бактеріологічно у 5 постраждалих, зокрема, були виділені типи «B» і «E» збудника ботулізму. Інші випадки діагностували за клінічними ознаками.

Епідеміологічне розслідування показало, що у 6 випадках захворювання пов’язані зі споживанням в’яленої та копченої риби домашнього приготування, а в двох випадках — з м’ясними консервами, виготовленими в домашніх умовах.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version