додому Новини Черкащина У Черкаській області зафіксували перший у цьому році випадок ботулізму

У Черкаській області зафіксували перший у цьому році випадок ботулізму

0
тушкованка м'ясо тушонка

В Черкаській області зареєстровано перший з початку року випадок захворювання на ботулізм. Про це інформує Державна установа «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

тушкованка м'ясо тушонка

На ботулізм захворів 38-річний мешканець села Вільхівець Звенигородського району Черкаської області.

Хворий вживав тушонку зі свинини домашнього приготування. Імовірно, продукт був приготований з порушенням елементарних санітарних правил та технологічних процесів, що й послужило причиною отруєння.

Симптоми ботулізму у хворого проявлялися впродовж десяти днів після вживання зараженого продукту (розлади зору і травлення). Після звернення до Звенигородської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування та встановлення діагнозу «ботулізм» 21 липня року чоловік був госпіталізований до інфекційного відділення лікарні, де наразі перебуває на лікуванні.

Фахівці нагадують про необхідність дотримання вимог технології приготування консервованих харчових продуктів, зокрема м’ясних консервів, в’ялених і копчених виробів з риби та м’яса. Обов’язково проводити термічну обробку домашніх консервів перед вживанням та своєчасно звертатися за медичною допомогою.

Як повідомляла раніше vikka.ua,

На Золотоніщині з криниці врятували трьох борсуків

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version