додому Новини Черкаси У Черкаській області 60 дітей зростають у патронатних родинах

У Черкаській області 60 дітей зростають у патронатних родинах

0
діти родина сім'я

На Черкащині розвивають послугу сімейного патронату. Зокрема, масштабують реалізацію проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Повідомляє Черкаська ОВА.

За словами начальниці обласної Служби у справах дітей Оксани Покатілової, патронат – це швидка і вчасна допомога дитині. А також її родині у громаді. На сьогодні на Черкащині створено 35 патронатних сімей. Там виховують 60 дітей. 

Наш пріоритет – зростання дитини в сімейному оточенні, – наголосила Оксана  Покатілова. – Патронат саме про це. Його головна мета – забезпечити дітям  сімейний догляд і виховання на період подолання її батьками складних життєвих обставин. Тож працюємо над тим, щоб послуга була максимально професійна та дієва.  Водночас першочергове незмінне завдання – якісна підготовка та навчання майбутніх патронатних вихователів. Над ним працюємо комплексно.

У межах проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» для охочих стати патронатними вихователями проводять фахові навчання. За результатами останнього маємо на Черкащині шість нових патронатних родин. Три із них уже виховують дітей.

Такі навчання проводимо систематично, – розповіла начальниця відділу методичного забезпечення соціальної роботи Черкаського обласного центру соціальних служб Людмила Пона. – Наступне стартує у вересні. Наразі маємо 6 кандидатів, які зголосилися його пройти. З учасниками працюють наші тренери та надають максимум інформації для майбутніх вихователів.

Додамо, щоб стати патронатним вихователем, потрібно звернутися до місцевої служби у справах дітей, яка забезпечує пошук кандидатів у патронатні вихователі та їхній первинний відбір у співпраці з центром надання соціальних послуг / центром соціальних служб / соціальним працівником. Далі – подання пакету документів для реєстрації та проходження професійного навчання.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version