додому Новини У Черкаси на вшанування загиблих на Майдані приїжджав Олег Тягнибок (ФОТО,ВІДЕО)

У Черкаси на вшанування загиблих на Майдані приїжджав Олег Тягнибок (ФОТО,ВІДЕО)

0

У Черкасах відбувся марш з нагоди вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні. Близько трьох сотень черкащан пройшли маршем на знак пам’яті про Героїв Небесної Сотні. Про це інформує "Інфоміст".

Колона активістів рушила від пам’ятника Богданові Хмельницькому до Соборної площі. Участь у марші взяли активісти "Свободи", ЦК "Азов", "Самооборони Черкащини", а також небайдужі містяни. Під час маршу люди вигукували гасла "Слава Україні – Героям слава", "Герої не вмирають", "Героям Небесної Сотні слава" тощо.

На Соборній площі учасники маршу поклали до стели, присвяченій загиблим майданівцям, квіти.

Крім того, відбувся імпровізований мітинг, на якому виступили представник Цивільного корпусу "Азов" Дмитро Кухарчук, депутат облради від ВО "Свобода" Юрій Ботнар, а також лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

Зокрема, Дмитро Кухарчук заявив, що попри те, що в 1991 році Україна отримала незалежність, справжньою державою країна так і не змогла стати.

– Весь цей період часу інформаційна війна зробила з наших людей такий собі пасивний елемент суспільства, який не міг і не хотів нічого робити. Але два роки тому народ усе таки повстав. Та повстав так, що весь світ почув. Проте в нас не було ні лідерів, ні чіткої мети, тому якоїсь певної цілі ця революція так і не досягла. Розуміння того, що ця революція триває, має бути в кожного, – зазначив "азовець" та попросив присутніх вшанувати хвилиною мовчання загиблих на Майдані і на Сході України.

Натомість Олег Тягнибок заявив, що Майдан починався на Черкащині ще влітку 2013 року, коли за губернаторства регіонала Сергія Тулуба людей не пускали на вшанування героїв-холодноярців.Також він розкритикував ідею "Майдану-3″.

– Революція – це не просто якийсь етап боротьби – виходу людей на Майдан. Революція – це зміна системи влади, якої не відбулося. Коли хтось говорить, що треба починати "Майдан-3″, то ні, не треба жодних майданів три, чотири чи п’ять. Треба принаймні завершити цю нашу Революцію гідності, – заявив Тягнибок. – Коли ми виходили в Києві на Майдан, то ми не просто виходили з метою, щоб Україна інтегрувалася в Європу. Це лише одна з вимог. Націоналісти ставили головне завдання, щоб в Україні перемогла національна революція, щоб українець був господарем на своїй землі. На привеликий жаль, до цього часу цього не сталося.

Під час виступу Тягнибока активісти з прапорами "Азову" пішли з мітингу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах вшанували азовця Амброса.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version