додому Новини У Черкасах з’явиться розплідник кролів

У Черкасах з’явиться розплідник кролів

0

На Черкащині створять 50 сільськогосподарських кооперативів. Відповідну програму втілюють у життя за підтримки ЄС, повідомляє "Нова Доба".

"Технічний та технологічний процес сприяє скороченню кількості робочих місць в аграрному секторі. Тому програма розвитку кооперативів, яку впроваджують в області за підтримки Європейського Союзу, має на меті підвищити рівень зайнятості населення", – так пояснив необхідність заснування кооперативів Ігор Колодка, начальник управління агропромислового розвитку ЧОДА.

На Черкащині вже існує 29 фактично працюючих кооперативів різних напрямів –заготівля молока, садівництво, тощо. Ще 50 кооперативів, у яких працюватиме не менше 300 осіб, мають бути створені відповідно до спільного з Європою проекту. 20 % фінансування програми забезпечить обласна рада, 80 % – за рахунок Євросоюзу. Новостворені об’єднання займатимуться вирощуванням кролів, сушінням фруктів, ягідництвом.

Відповідні навчання для заснування кооперативів уже проведені у всіх регіонах області. Уже 117 ініціативних груп подали заяви про готовність заснувати кооператив. Зараз ці анкети розглядають, а в середині березня уже будуть створені перші 10 об’єднань, справами яких буде сушіння фруктів та ягідництво. Так, сушарки для них уже закуплені.

"Що ж до кролівництва, то організація цієї справи потребує більше ресурсів та часу. Обласна рада надала для цього приміщення у Черкасах за адресою Комунальна, 35. Там буде розміщений репродуктор для вирощення кролів для подальшої передачі молодняку на кооперативи", – зазначив керівник управління.

Зараз триває вирішення питання кормової бази і поставки кліток. Перше покоління кроликів виросте приблизно у травні.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанам пропонують екзотичних тварин за цінами квартири чи автомобіля.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version