додому Новини У Черкасах з’явилося студентське інтернет-радіо

У Черкасах з’явилося студентське інтернет-радіо

0

Студенти Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького запустили інтернет-радіо. Насправді в університеті проект студентського радіо-ЧНУ працював вже давно, але команда однодумців вирішила створити альтернативне інтернет-радіо, щоб мати незалежний від університету проект, який би не підлягав правилам трансляції університетського радіо, повідомляє "Прочерк".

Радіо назвали "Sunfish", що означає "риба-сонце". Як стверджують автори проекту, назва була апробована серед потенційних слухачів, більшість опитаних відповіли, що вони відчувають приємні емоції. Серед асоціацій найчастіше було вжито слова: сонце, море, пляж, літо, спокій, лаунж.

Як розповіла студентка 3 курсу спеціальності журналістика, одна з ініціаторів створення Радіо "Sunfish" Дарина Дячок, їхнє інтернет-радіо працює на межі андеграунду і масовості, та розглядається в майбутньому як альтернативна медійна платформа.

"Перш за все, хочемо розвивати і поширювати мистецтво шляхом спілкування, дискусій, рецензій, якісної музики. Стосовно спрямування музичного контенту, то це здебільшого лаунж, інді та джаз. На цей момент радіо продукує програми за такими векторами – кіно, музика, література, соціум. Також визначено хронометраж програм – близько години з перервами на музику. Крім того, специфікою цього радіо є мінімізовані витрати на створення та трансляцію, таким чином хочемо показати, що свій продукт може створити кожен", – зазначила Дарина Дячок.

Над проектом працює близько десяти студентів спеціальності журналістики та історії.

Що стосується технічного обладнання, то в роботі та продукуванні передач використовується база студентського радіо. Веб-сайт було розроблено одним із членів команди. Він структурований і максимально просто. Якщо говорити про фінансовий бік радіо, то проект є досить бюджетним, адже всі гроші, які витрачаються, – це 50 грн/місяць. Такий варіант є оптимальним для розвитку медіа безпосередньо студентами.

Крім того, зараз команда займається зйомками промо-ролика, щоб запустити проект на краудфандинговий сайт "TheBigIdea" для збору 10 тис. грн на створення власної студії запису для радіо.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині "на гарячому" спіймали викладача-хабарника.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version