додому Новини У Черкасах запрацює "Школа волонтерів"

У Черкасах запрацює "Школа волонтерів"

0

"Школа волонтерів" у Черкасах розпочне свою роботу 16 березня. Так о 12.30 на базі організації "Від серця до серця" відбудеться перше установче заняття для тих, хто виявив бажання навчатися волонтерству, повідомляє Черкаська благодійна організація ЛЖВ "Від серця до серця".

"Школа волонтерів" – це можливість усім охочим оволодіти основними знаннями та вміннями, які необхідні для здійснення соціальної роботи у межах діяльності організацій, а також розвитку соціальної активності. Під час занять відвідувачі "Школи волонтерів" отримають інформацію про профілактичну роботу волонтера, навчаться попередженню торгівлі людьми, працювати із уразливими групами населення, контактувати із владою та молоддю.

– У такій волонтерській роботі потрібна підготовка, вивчення спеціальних тем та спілкування з тими, хто безпосередньо займається із представниками уразливих груп, – говорить фахівець ЧБО ЛЖВ "Від серця до серця" Марина Здоровець. – Окрім того, можна буде побачити на практиці, як це все працює. Тож завтра ми поспілкуємося та визначимо потреби тих, хто відвідає заняття. Далі сформуємо групи по 10–15 осіб і розпочнемо основне навчання.

Навчання безкоштовне, складатиметься із блоків за напрямками роботи: зі споживачами наркотиків, протидії торгівлі людьми, Центру реінтеграції тощо. Наразі це 14 блоків та, за потребою, їх ще додаватимуть чи варіюватимуть. До викладання також залучать спеціалістів-соціальних працівників організації, які детально зможуть розповісти про специфіку роботи. А саме навчання відбуватиметься у формі міні-тренінгів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащани в АТО потребують запчастин для волонтерських машин.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version