додому Новини У Черкасах владці грають зі стихійниками у "доброго і злого поліцейського"

У Черкасах владці грають зі стихійниками у "доброго і злого поліцейського"

0

Уже другий тиждень поспіль у Черкасах владці маніпулюють питанням боротьби з незаконною торгівлею, граючись зі стихійниками у "доброго і злого поліцейського". Місцеві чиновники нібито хочуть прибрати незаконних торговців, а область постійно іде на поступки незначній групі осіб, єдиним аргументом якої є вимога забезпечити робочі місця. І доки владці намагаються дійти згоди щодо подальших дій, заручниками ситуації стали справжні поліцейські, що опинилися між двох вогнів.

Чергова спроба патрульних прибрати незаконних торговців по вулиці Гоголя між вулицями Небесної Сотні та Смілянською зазнала фіаско. Розгнівані підприємці подалися до облдержадміністрації шукати там захисту та підтримки. І її таки знайшли в особі заступника голови ОДА Сергія Овчаренка. Поспілкувавшись з підприємцями, він дійшов висновку, що торгові місця треба залишити.

"Підприємці пішли до мерії і їх обвели навколо пальця. Тому обласна адміністрація виступить третейським суддею у переговорах. У наступну середу ми зберемо ініціативну групу, запросимо усіх до діалогу, аби розібратися у ситуації. Торгові місця треба узаконити, а перш ніж демонтувати їх – запропонувати альтернативу. Відповідний лист підпише голова ОДА Юрій Ткаченко", – пообіцяв чиновник.

Попри те, що підприємці збиралися іти на компроміс, поступатися патрульним не захотіли. Не дослухалися вони і до керівника управління патрульної поліції Черкас Вадима Лісничука, який попросив їх посунутися із тротуарів та проїжджої частини.

"У нас виникла проблема, тому що десятками років торговці порушували закон і це вже стало нормою. На сьогодні уся торгівля по вулиці Гоголя від Небесної Сотні до Смілянської  незаконна. Тому до середи, коли відбудеться зустріч, я пропоную підприємцям самим прибрати свої торгові місця. Це стосується торгівлі на тротуарі по вулиці Небесної сотні та проїжджої частини по вулиці Гоголя", – звернувся до підприємців очільник патрульних.

Такі умови торговці сприйняли з обуренням, мовляв, куди подіти торгові конструкції та товар. Їхня позиція: "Дайте працювати до середи!". Судячи з усього, вони переконані, що наступного тижня місцева влада відступить і дасть їм карт-бланш.

Поспівчувати у цій ситуації можна хіба що патрульним, на яких підприємці вилили увесь свій негатив та звинувачення у відстоюванні інтересів приватних структур.

Як повідомляв сайт vikka.ua, влада узаконила стихійні базари у Черкасах.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version