додому Новини У Черкасах виступили за "свободу панорами" (ФОТО)

У Черкасах виступили за "свободу панорами" (ФОТО)

0

Черкасці долучилися до загальноукраїнського флешмобу на захист вільної зйомки архітектурних споруд. Днями у соціальній мережі Facebook започаткували акцію під назвою "Свобода панорами". Учасники акції фотографувалися на фоні будівель та пам’ятників, які потім заштриховували. Таким чином активісти закликали підтримати законопроект №1677 "Про авторське право та суміжні права", який дозволятиме вільно знімати на фото та відео архітектурні споруди.

Виявляється, в українському законодавстві немає норми, що дозволяє вільно фотографувати, малювати чи знімати на відео твори архітектури і мистецтва, розташовані у громадських місцях, а найголовніше – публікувати такі зображення. В Україні така норма відсутня в законодавстві про авторське право. Вона не поширюється на фотожурналістів, але простим фотоаматорам, згідно з законодавством, потрібен дозвіл спадкоємців автора.

Участь в акції вже взяли черкасці Сергій Криниця та Володимир Крижанівський. Перший сфотографувався на фоні Свято-Михайлівського кафедрального собору, другий – на фоні пам’ятника Богдану Хмельницькому.

Організатори флешмобу переконані, що ухвалення нового законопроекту зробить туризм в Україні більш доступним і безпечним з точки зору закону.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах встановили рекорд України по масовому виконанню колядок.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version