додому Новини У Черкасах вирізатимуть лише третину аварійно-небезпечних дерев

У Черкасах вирізатимуть лише третину аварійно-небезпечних дерев

0

Департамент житлово-комунального комплексу Черкаського міськвиконкому з метою економії бюджетних коштів вирішив видаляти лише третину аварійних дерев від тих, які треба зрізати.

Про це йдеться в матеріал vikka.ua "Черкасам загрожує сміттєвий колапс: місто не хочуть прибирати".

Як повідомив директор департаменту ЖКК міськвиконкому Андрій Наумчук, обрізка дерев віднині здійснюватиметься лише щодо аварійних дерев, які несуть реальну загрозу і потребують негайного видалення.

"Є дерева, що створюють якусь загрозу, то вони видаляються, а дерева, які теж аварійні, але несуть меншу загрозу, то вони залишаються. Ми розподілили кошти таким чином, що видаляється лише третина аварійних дерев від загальної кількості, яка цього потребує", – заявляє посадовець.

Таке рішення він пояснив недостатністю бюджетного фінансування робіт, за які відповідає департамент.

"При ухваленні міського бюджету ми подавали бюджетний запит на рівні 56 млн грн, яких би вистачило на весь спектр робіт із утримання об’єктів благоустрою, – говорить Наумчук. – Однак міськрадою виділено на ці роботи лише 42 млн грн, і ще 6 млн – на погашення заборгованості минулих років".

"Як бачимо, це не стовідсоткове фінансування. Тому Департамент повинен був, виходячи з наявних коштів, якось викручуватися і самостійно визначити, які роботи слід зменшити. Якщо ми прибирання вулиць від снігу, витрати на освітлення міста вирішили не зменшувати, то інші роботи скоротили", – пояснив він.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version