додому Новини У Черкасах презентують книгу-альбом про Шевченка, над якою працювало 12 авторів

У Черкасах презентують книгу-альбом про Шевченка, над якою працювало 12 авторів

0

У середу, 20 травня, у Центрі дитячої та юнацької творчості (вул. Смілянська, 33) відбудеться дискусія-презентація книги-альбому "Тарас Шевченко у пам’яті поколінь". Початок – о 18:30. Вхід на захід – вільний. Про це vikka.ua повідомили у прес-службі МГО "Книжковий маестро".

Книга "Тарас Шевченко у пам’яті поколінь" побачила світ завдяки спільним зусиллям автора ідеї – голови благодійного фонду "Цвіт вишиванки" Євгена Філя та членів Тернопільської обласної організації Національної спілки журналістів.

У цій книзі вперше в історії скомпоновано галерею світових пам'ятників генію українського народу – Тарасу Шевченку. Видання побачило світ у двомовному варіанті – українською та англійською мовами.

Особливо помітними є розділи про родовід генія, вислови про нього видатних людей світу. У повноколірному виданні досить вдало скомпонована галерея світових пам’ятників Шевченку, передано його дружбу із кобзарями і побратимами, відомими художниками. Чи не вперше читачі дізнаються про самоспалення справжнього патріота Олекси Гірника у Каневі, біля могили Шевченка, – проти зросійщення України.

А ще Шевченко відображений у філателії, екслібрисах, купонах.  Із його зображенням побачили світ ювілейні монети, медалі, значки. Особливу сторінку займає Шевченкіана у народній творчості (вишивка, писанка, інкрустація, ткацтво, бурштин). На Кавказі є пік Шевченка (висота 4200 метрів), на Меркурії є кратер "Шевченко" (діаметр 137 кілометрів), а 2 квітня 1976 року астроном М. Черних, співробітник Кримської астрофізичної лабораторії, відкрив астероїд "Шевченко".

Над книгою "Тарас Шевченко у пам'яті поколінь" працювало 12 авторів і створили її до 200-річчя з народження Тараса Шевченка:

міністр освіти і науки України Сергій Квіт;

академік, голова Тернопільського осередку наукового товариства імені Шевченка – Михайло Андрейчин;

доктор філологічних наук Петро Іванишин;

голова Тернопільської обласної організації Національної спілки журналістів України – Микола Ротман;

виконавчий секретар Тернопільської обласної організації Національної спілки журналістів України Богдан Гарасимчук;

директор Тернопільського обласного художнього музею – Ігор Дуда;

член Тернопільської обласної організації НСЖУ – Володимир Слюзар;

історик-краєзнавець – Віктор Уніят;

філателіст-краєзнавець – Юрій Ковальков;

юрист Тернопільської обласної організації НСЖУ – Роман Руснак;

голова благодійного фонду "Цвіт вишиванки" – Євген Філь.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version