додому Новини Черкащина У Черкасах митрополит відзначив священиків, яких вигнали люди з храму

У Черкасах митрополит відзначив священиків, яких вигнали люди з храму

0

Митрополит Федосій, який керує Московським патріархатом в Черкаській області, відзначив трьох людей нагородами «За вірність церкві і мужність». Така відзнака вручається всім, хто зазнав «утисків і гоніння». Героями нагороди стали жителька і двоє священників села Кононівка, Шрамківської ТГ, Золотоніського району. Про це повідомляє Фотолітопис Черкаської єпархії УПЦ в Фейсбуці.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому жителі Кононівки не допустили митрополити Феодосія до богослужіння у новозбудованому храмі. Люди перегородили вхід до церкви і не дозволили священикам правити службу. Після цього відбулися збори громади села, на яких вони вирішили перейти в ПЦУ.

YouTube video player

У московській церкві вирішили відзначити тих, кого «утискають українці». Це жителька села Кононівка  Світлана Шемет, Ієрей Ігор Басюк – багаторічний настоятель Свято-Миколаївської парафії Української Православної Церкви в с.Кононівка Драбівського благочиння, Протоієрей Димитрій Івануса – Голова Церковного Суду Черкаської єпархії та благочинний Драбівського округу.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version