додому Новини У Черкасах цьогоріч зафіксували вже 5 випадків обмороження у містян

У Черкасах цьогоріч зафіксували вже 5 випадків обмороження у містян

0

Переохолодження – проблема, з якою взимку може зіштовхнутися кожен, тож варто бути готовим вирішити її своєчасно, без негативних наслідків для здоров’я. У разі переохолодження чи обмороження необхідна термінова консультація фахівця. Часто обмороження призводить до некрозу, тобто відмирання шкіри.

Про це інформує прес-служба Департаменту охорони здоров'я Черкаської ОДА.

З обмороженнями цього року до нас уже потрапило 5 осіб, торік таких пацієнтів не було, а в люті зими обморожень дуже багато буває, – розповідає завідувач опікового відділення 1-ї міської лікарні Черкас Володимир Цапенко. – Завтра оперуватимемо парубка зі Шполи. Два тижні тому його побили на вулиці і він годину пролежав на морозі, класичне обмороження – постраждали пальці рук, які доведеться ампутувати.

Як інформують в гідрометеоцентрі погода 19 січня буде складною з посиленням морозів. Максимальна швидкість північного вітру очікується в межах 17-22 м/с. І все це на фоні морозів 8-13º. З 21 січня морози посиляться до -19°, місцями -22º і протримаються до 24 січня.

Аби не стати жертвою морозів лікар дає дві головні поради:

1. Не відпускати додому нетверезих гостей!

– Послизнувся, впав, забився, втратив свідомість, обморозився, – додає він. – Краще нехай жінка лає, зате людина залишиться здоровою.

2. Під час надання першої допомоги – не гріти і не розтирати обморожені ділянки шкіри!

– Обморожені частини тіла найкраще "заізолювати" в теплу тканину, – радить фахівець. – Потрібно відновити кровообіг, а це має відбуватися поступово зсередини, а гріючи зовні можна пошкодити тканини і судини. Недолуга самопоміч – шлях до інвалідизації. У нас були випадки, коли від обмороження кінцівки ставали твердими, а між пальцями навіть був лід – і все обійшлося, бо була правильно надана медична допомога.

Наскільки небезпечним виявиться обмороження залежить від низки чинників, зокрема, і температури повітря, і часу перебування на морозі і тому, наскільки якісно і швидко була надана допомога. Володимир Цапенко зауважує, що найкраща профілактика обморожень – не ходити засніженими вулицями у великий мороз без нагальної потреби.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині зростає рівень захворюваності на грип.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version