додому Новини У Черкасах чиновники залишили собак у притулку напризволяще (ВІДЕО)

У Черкасах чиновники залишили собак у притулку напризволяще (ВІДЕО)

0

Голодними залишили собак у черкаському притулку місцеві чиновники. На їхнє харчування за рік із бюджету не спрямували ні копійки, ідеться у сюжеті "Подробиць".

Утримують чотирилапих виключно коштом громадської зоозахисної організації. Утім волонтери непокояться – їхні ресурси небезмежні, вже наступного тижня годувати песиків буде нічим.

– У 2012 році було виділено всього 100 мішків корму – це по 250 грам в день на 300 собак, і цього року ми не бачили ні крихти корму. Собаки голодують, які не доїдають, на сьогоднішній день їжі залишилося на три дні, – говорить керівник черкаського товариства захисту тварин "Друг"Ольга Абукаре.

У міськвиконкомі виправдовуються: на утримання собак та котів з початку року спрямували 700 тисяч гривень. Потім через брак коштів у бюджеті суму зменшили втричі. І це не лише на харчування, але й на зарплатню для працівників та служби відлову собак. Утім і ці гроші ніяк не дійдуть до притулку.

– 43 тисячі чекають підкріплення в казначействі, це вже профінансовано бюджетом, але висить в казначействі і 100 тисяч ще чекають фінансування, – говорить заступник директора департаменту ЖКХ Черкаської міської ради Алла Грохольська.

Поки чиновники мудрують із рішенням, життя собак у притулку залежать лише від співчуття містян. Зоозахисники кажуть: і надалі ходитимуть по чиновницьких кабінетах та вимагатимуть грошей на харчі для чотирилапих. Хоча зізнаються: надія – лише на небайдужих громадян.

Телефон притулку для тварин "Друг":  566-506, 093-900-69-97 (Леся).

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version