додому Новини Черкаси У Черкасах з підприємства, яке прибирало вулиці, стягнуто 8 млн грн до...

У Черкасах з підприємства, яке прибирало вулиці, стягнуто 8 млн грн до бюджету

1

До бюджету міста Черкаси до вже стягнутих 6 млн грн надійшло додатково 2 млн грн. Про це повідомила пресслужба прокуратури Черкаської області.

Як повідомлялось раніше, встановлено, що під час виконання договору про публічну закупівлю послуг з прибирання вулиць міста Черкаси, посадовцями міської ради у 2019 році незаконно перераховано приватним суб’єктам господарювання майже 5 млн грн бюджетних коштів.

На виконання рішення суду у справі за позовом прокурора у кінці грудня 2023 року підприємцями повернуто до бюджету незаконно отримані 5 млн грн, а також сплачено понад 1 млн грн інфляційних втрат та 3% річних.

Водночас у зв’язку з тривалим неповерненням коштів прокурором у травні 2024 року пред’явлено ще один позов до вказаних суб’єктів господарювання, та рішенням Господарського суду Черкаської області від 08.08.2024 з них до бюджету стягнуто ще майже 2 млн грн інфляційних втрат та 3% річних, які боржниками сплачено повністю у вересні поточного року.

Таким чином, незаконно отримавши з міського бюджету 5 млн грн, підприємці повернули територіальній громаді міста Черкаси загалом 8 млн грн, що є справедливим наслідком подібних оборудок.

 

1 коментар

  1. А чому не написано. Що мер Черкас і його друзі створюють ПП і крадуть гроші з бюджету під час війни. Така недокраїна нікому не потрібна.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version