додому Новини Черкаси У Черкасах відкрили меморіальний знак на честь архітектора

У Черкасах відкрили меморіальний знак на честь архітектора

0

До Дня архітектури України на фасаді Черкаської обласної філармонії урочисто відкрили меморіальний знак на честь одного з авторів проєкту філармонії — видатного українського архітектора Леоніда Степановича Кондрацького, члена Національної спілки архітекторів України. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міськради. 

Леонід Кондрацький, співпрацюючи з Миколою Собчуком та Сергієм Фурсенком, створив низку архітектурних шедеврів, які досі прикрашають Черкаси. Серед його робіт — краєзнавчий музей, відзначений Державною премією ім. Т. Г. Шевченка, та центральна частина міста, за яку автори отримали премію Академії будівництва і Обласну архітектурну премію України.

“Леонід Степанович був людиною вихованою та інтелігентною, завжди готовою поділитися своїм досвідом. До нього прислухалися, адже він був професіоналом з великої літери”, — зазначив директор Департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Артур Савін.

“Мій батько завжди дбав про архітектурну спадщину України. Він був не лише чудовим майстром, а й люблячим батьком. Я вдячний Богу, що народився в цій родині”, — сказав син Леоніда Кондрацького, Михайло Кондрацький.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version