додому Новини Черкаси У Черкасах розпочалася реконструкція історичного будинку по Замковому узвозу

У Черкасах розпочалася реконструкція історичного будинку по Замковому узвозу

0

У Черкасах по Замковому узвозу, 1 розпочалася реконструкція історичного будинку. Нині працівники забудовника компанії «Надія» вивозять меблі з квартир та знімають покрівлю. Фото і відео робіт виклав черкащанин Денис Гайда.  

Ще наприкінці травня забудовник, який є власником будівлі, отримав в департаменті архітектури та містобудування Черкаської міської ради містобудівні умови та обмеження. За цим документом відбудеться реконструкція будівлі із добудовою мансардового поверху. Загалом висота майбутнього будинку буде до 14 метрів.

У мережі виклали фото будинку, яким він стане після реконструкції. Загалом фасад буде збережний.

Нині будівля, яку називають ще «будинок із грифонами», перебуває в аварійному стані. Зараз там ніхто не проживає.

Будинок купця Куперштейна збудований понад 100 років тому. Він є «свідком» життя старих черкаських районів Митниці й Подолу.  Є інформація, що тут розміщувалися друга міська дільниця поліції, потім – лозомеблева артіль, перед війною – студентський гуртожиток фельдшерсько-акушерського технікуму. З 1944 року на першому поверсі будинку працювала служба повітряного спостереження і зв’язку 10-го загону флотилії, а на другому поверсі був гуртожиток моряків-дніпровців. Пізніше після реконструкції будинок став житловим.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version