додому Новини Черкаси У Черкасах комунальне підприємство отримало дозвіл на забудову траси для мотокросу

У Черкасах комунальне підприємство отримало дозвіл на забудову траси для мотокросу

0

Комунальне підприємство «Черкасиінвестбуд» отримало від Департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради два дозволи. Відтепер вони мають можливість забудувати будинками територію в мікрорайоні «Дахнівка» між вулицями Канівська, Бігуча, Сержанта Волкова. Містобудівні умови та обмеження оприлюдненні на сайті ЧМР.

На місці, де планують звести будинки, раніше розміщувалася траса для мотокросу. Загальна площа, де планується будівництво, 2,4 га. На більшій частині цієї земельної ділянки зведуть багатоповерхівки висотою до 25 метрів (6-7 поверхів), на решті території – будуть малоповерхові будинки, висотою до 10 метрів. Частина території потрапляє в санітарну зону від АЗС.

Ця земельна ділянка була надана «Черкасиінвестбуду» в постійне користування ще у 2017 році. Надання землі відбувалося без аукціону, адже, згідно із законодавством, комунальні підприємства можуть отримувати земельні ділянки без торгів.

Чи забудовуватиме ділянку в «Дахнівці» сам «Черкасиінвестбуд», чи знайде забудовника за інвестиційними договорами – поки що невідомо. Але зрозуміло однозначно, якби цю ділянки виставили на аукціон, міський бюджет отримав би не менше 10-12 млн грн.

Керівником КП «Черкасиінвестбуд» є Дмитро Чен. Він є родичем депутата Черкаської обласної ради від партії «Батьківщина» Віталія Чена.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version