додому Новини У Центральній Україні хочуть обирати Верховну раду за відкритими списками, – опитування

У Центральній Україні хочуть обирати Верховну раду за відкритими списками, – опитування

0

Соціологічне опитування показало, що 45,3 % українців вважають, що вибори до Верховної Ради України потрібно проводити за відкритими партійними списками. Тільки 2,9 % дотримуються думки, що вибори слід проводити за закритими партійними списками, пише "Обозреватель".

На думку 27,4 % опитаних парламентські вибори потрібно проводити за чинною змішаною системою, коли половина депутатів обирається за партійними списками і половина депутатів в одномандатних виборчих округах. Не змогли визначитись 24,4 %.

Більшість виборців у Західному регіоні (54,1 %) і відносна більшість у Центральному, Південному та Східному регіонах (відповідно 41,2 %, 46,7 % і 39,7 %) підтримують проведення парламентських виборів за відкритими партійними списками.

У Криму опитування не проводилося.

Всеукраїнське опитування провів" Українське демократичне коло" протягом 27 березня – 3 квітня 2014 року. Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення країни і охоплює всі регіони континентальної України. Опитано 1200 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка вибірки без урахування дизайн-ефекту з вірогідністю 0,95 не перевищує ± 2,8 %.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version