додому Новини Черкаси Творчі маріупольці представили у Черкасах виставку про рідне місто (ВІДЕО)

Творчі маріупольці представили у Черкасах виставку про рідне місто (ВІДЕО)

0

До Дня міста Марії творчі маріупольці влаштували виставку у Черкасах. Представили роботи художників, фотографів і просто творчих маріупольців. Повідомляє власкор ВІККА.

Серед них витвір в’язальниці Марії Андронової.

КАТЕРИНА АКСЕНКО, КЕРІВНИЦЯ ЦЕНТРУ «Я МАРІУПОЛЬ»

Це робота Андронової Марії, їй 63 роки, це мама нашої співробітниці. Це наш видатний Сталевар. Він нас зустрічав при в’їзді в Маріуполь. На всі заходи він був одягнений у вишиванку, будо дуже круто, красиво. На якійсь події, наприклад, на Євро він теж був одягнений у футболку. Тобце це символічна для нас така постать.

Також на виставці представлені роботи фотографині Світлани Корабльової. Мисткиня зізнається, що має не так багато світлин рідного міста, та деякі з них після переїзду набули нового сенсу.

СВІТЛАНА КОРАБЛЬОВА, ФОТОГРАФИНЯ

Одна з соціальних світлин була зроблена як нагадування містянам про проблеми з екологією, тому що у Маріуполі були великі екологічні проблеми. Я її робила на фоні Азовсталі і зараз вона набула іншого сенсу. Зараз Азовсталь є символом нашої стійкості, сили і ми боремося за тих, хто зараз полоні, хто боронив Маріуполь. Тому зараз ця фотографії має зовсім інший символізм, тим вона для мене і цінна.

Більше шестисот маріупольських родин знайшли свій прихисток у Черкасах. Цією виставкою оргнаізатори прагнули показати місто, яке було до окупації, розповідає керівниця центру «ЯМаріуполь».

YouTube video player

КАТЕРИНА АКСЕНКО, КЕРІВНИЦЯ ЦЕНТРУ «Я МАРІУПОЛЬ»

Про місто Маріуполь не треба забувати. Ми сьогодні тут для того, щоб про нього пам’ятали. Про нього пам’ятали таким, яким він був, квітучим, гарним. Пам’ятали, що всі ми тут для того, щоб наша перемогла настала скоріше.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version