додому Новини Черкащина Триста курсантів прикордонної служби склали присягу на Черкащині (ФОТО)

Триста курсантів прикордонної служби склали присягу на Черкащині (ФОТО)

0

Більше 300 прикордонників нової формації 12 жовтня склали присягу в Оршанецькому навчальному центрі підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України ім. генерал-майора Ігоря Момота. Усі курсанти пройшли відбір на навчання за результатами вступної кампанії проекту "Нове обличчя кордону", реалізованого за партнерства Посольства США в Україні.

Урочисто привітати випускників прибули міські та обласні владці, ветерани прикордонної служби, а також перший заступник голови ДПСУ генерал-лейтенант Василь Серватюк.

"Сьогодні традиційне "Служу народу України!" пролунало жіночим голосом, бо з трьохсот прикордонників нової формації більше половини – жінки. І якщо вони захищатимуть країну на її рубежах, наше завдання як влади – допомагати прикордонній службі розвиватися", – зазначив секретар міськради Олександр Радуцький.

Він зазначив, що міська рада торік передала навчальному центру земельну ділянку з недобудованою багатоповерхівкою, а на наступний рік планується виділити майже мільйон гривень на зведення пожежної частини в Оршанці.

Нагадаємо, набір кандидатів на навчання стартував 28 березня. Проектом передбачено створення підрозділів нового формату, щоб забезпечити високий рівень довіри громадян до охоронців українського кордону.

Випускники Навчального центру будуть направлені на службу в окремий контрольно-пропускний пункт "Київ" та Мостиський прикордонний загін, де працюватимуть у столичному аеропорту та КПП "Краковець", що на кордоні з Польщею.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські спецслужби ліквідовували в лікарні "терористів".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version