додому Новини Черкащина Транспортні коридори Черкащини відновлюються

Транспортні коридори Черкащини відновлюються

0

В рамках виконання програми "Велике будівництво" 15 червня цього року ТОВ "Головшляхбуд" з випередженням графіка здало в експлуатацію чергову ділянку дороги державного значення Р10 в селі Мошни. На ділянці укладено верхній шар покриття з самого стійкого асфальтобетону типу ШМА, компанія надала гарантію на 10-тирічний термін служби дорожнього покриття.

Реконструкція цієї дороги розпочалась в 2018 році, проте проект, який був розроблений ще в 2017 році, не відповідав сьогоднішнім вимогам, не на всіх ділянках планувалось укласти верхній стійкий шар асфальтобетону і для того,щоб забезпечити високу якість покриття на всій ділянці, компанія за свій рахунок облаштувала покриття ЩМА на площі 3 698кв.м., для забезпечення безпеки пішоходів обладнала додатковий пішохідний перехід та встановила 30 дорожніх знаків. В населеному пункті, зроблено тротуари, встановлено бар’єрне огородження, розмітка дороги виконана пластиком, встановлені сучасні дорожні знаки. 

Як результат – громада с. Мошни і вся країна має дорогу найвищої якості, яка змінила транспортні можливості регіону і статус підприємництва. З огляду на вже відновлені дороги та перспективи завершення ремонту дороги Р10 на відстані від Канева до Кременчука в с. Мошни, зі слів голови селищної ради, тільки за останні місяці зареєстровано 34 нових фізичних особи підприємця. 

Крім того, що ТОВ "Головшляхбуд" вже завершує ремонт ще однієї ділянки цієї ж дороги в с. Софіївка, яку теж обіцяє здати в експлуатацію достроково в липні поточного року, на минулому тижні це підприємство виграло тендер на ремонт ще однієї ділянки дороги Р10 в с. Будище. При експертній вартості 134 млн. грн., компанія здійснить ремонт за 118 млн. грн., тобто держава заощадить на цьому будівництві 16 млн.грн. Якщо врахувати, що ділянку між Софіївкою та Мошнами в цьому ж році відремонтує компанія ТОВ "Росдорстрой", то до кінця 2020 року дорога Канів – Черкаси – Кременчук на всьому протязі від Канева до Черкас буде відновлена, що відкриє транспортний коридор від Черкас до Києва по правому березі Дніпра, який одночасно є дуже важливим туристичним маршрутом країни, і як показує практика с. Мошни,може послужити каталізатором зростання економічної активності регіону.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version