додому Новини Транпортна інспекція безправна у ситуації зі скандальним маршрутом

Транпортна інспекція безправна у ситуації зі скандальним маршрутом

0

Після того, як з’ясувалося, що у Державтоінспекції не зафіксували ДТП на Сєдова з маршруткою, журналісти vikka.ua вирішили поцікавитися, як вирішуватимуть питання із ретельнішою перевіркою технічного стану маршруток.

Ми звернулися за коментарем до начальника управління вуличної інфраструктури, транспорту та зв'язку МВК Віталія Дядченка.

"Це компетенція, по-перше, Державтоінспекції, а, по-друге, Укртрансінспекції, яка перевіряє разом з ДАІ технічний стан усіх транспортних засобів, зокрема й пасажирського транспорту", – сказав Дядченко.

На підставі результатів перевірки управління моженаступного разу, коли перевізник подаватиме документи на конкурс, відібрати у нього бали.

 "У цьому випадку ДАІ обов’язково має складати протокол і тут не важливо, чи є постраждалі, адже ТЗ виїхав на дорогу у несправному технічному стані", – переконаний начальник управління.

Натомість в управлінні Укратрансінспекції говорять, що чули про цей факт, але теж нічого вдіяти не можуть.

"Якщо ДАІ не зафіксувало, то скоріше за все вони домовилися з ними, бо ж і не викликали. І якщо випадок не зафіксований офіційно, то його юридично не було. Нині Укртрансінспекція не має права здійснювати перевірку суб’єктів господарювання без дозволу. Якби був цей дозвіл, то ми б їх перевірили однозначно", – запевняє  заступник начальника управління Укртрансінспекції в Черкаській області Євген Кімлик.

За його словами перевірку можна провести лише за згодою підприємства. Без дозволу вони цього зробити не можуть, адже Кабмін наклав мораторій до 1 липня.

"Я знаю про цей факт, але зробити нічого не можу. Так уряд вирішив, що ми безправні. І таких випадків знаєте не один. Їх багато, а вдіяти нічого не можливо. Я б порадив писати на ім’я начальника ДАІ скаргу, що таке сталося і тоді вони будуть щось вирішувати. Адже тут в першу чергу правила дорожнього руху були порушені", – прокоментував Кімлик.

Прокоментувати цю ситуацію погодився й перевізник 24 маршруту, проте не відразу. Детальніше читайте на нашому сайті згодом.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version