додому Новини Томенко розповів, якими бачить перші кроки нової Верховної Ради

Томенко розповів, якими бачить перші кроки нової Верховної Ради

0

Перші рішення нового парламенту повинні стосуватися ухвалення закону про вибори на пропорційній основі за відкритими списками, ліквідації депутатської недоторканності, а також скорочення кількості нардепів до 300 осіб. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат із Черкащини Микола Томенко.

"Нарешті нове покоління депутатів зупинило боротьбу за підвищення своїх зарплат і почало підтримувати пропозиції, які озвучувалися мною протягом останнього року. Необхідно прояснити моїм новим колегам по парламенту, що "по-быстрому", як вони пропонують, недоторканність ліквідувати не можливо. Необхідно змінити статтю 80 Конституції і, звісно, за процедурою конституційних змін, а не просто Закону", – написав Томенко у соцмережі.

За словами нардепа, зміни до Конституції слід розділити на дві категорії: очевидні й дискусійні. Очевидними, на його думку, є скорочення кількості народних депутатів до 300, ліквідація недоторканності тощо.

"Їх необхідно вносити вже в перший день роботи нового парламенту. А дискусійні – спочатку опрацювати в межах конституційної комісії і вже потім пропонувати для розгляду у сесійній залі", – вважає народний депутат.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version