додому Новини Томенко радить партіям-аутсайдерам бодай прибрати за собою

Томенко радить партіям-аутсайдерам бодай прибрати за собою

0

На зустрічі зі студентами, оцінюючи, як пройшла виборча кампанія в Україні, Микола Томенко звернув увагу на одну її особливість – політичну відповідальність лідерів партій, що за результатами виборів стали аутсайдерами виборчих перегонів чи на посаду Президента, чи на посади міських голів та депутатів місцевих рад, повідомляє йог опрес-служба.

– Так історично склалося, що дуже багато партій (в розумінні формального статусу) активно беруть участь у виборчих кампаніях і проявляють відповідну "стабільність" – зазвичай набирають не більше 1% голосів. Очевидно, оскільки у нас немає на законодавчому рівні закріпленої норми про політичну відповідальність, як у багатьох європейських країнах, то у нас йдеться лише про морально-політичну відповідальність, – зауважив політик.

Він зазначив, що мова не йде про їхню подальшу політичну долю, представлення у медіа, яке виглядає невмотивованим після таких нищівних результатів.

– Зрозуміло, що самі партії будуть визначати свою подальшу діяльність після програшів, але важливо було би, щоб вони хоча би прибрали після себе наслідки своєї політичної діяльності, – зазначив Микола Томенко.

Він звернув увагу, що зокрема, Київ зараз залишається "розписаним" назвами чи гаслами деяких партій.

– Тому було би правильно, щоб міста і села звільнились від реклами політичних партій, які, м’яко кажучи, не здобули підтримки громадян, – вважає Микола Томенко.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version