додому Новини Томенко: Нинішній парламент працює один день на місяць

Томенко: Нинішній парламент працює один день на місяць

0

Говорячи в ефірі каналу "Україна" про ситуацію в парламенті, народний депутат родом із Чорнобаївщини Микола Томенко сказав, що цілком очевидно, що суспільство вже винесло вирок цьому складу Верховної Ради. А тому після підготовки закону про вибори до ВР за відкритими партійними списками та наведення порядку на Сході України треба невідкладно організовувати дострокові парламентські вибори вже у 2014 році, інформує прес-служба депутата.

Він наголосив, що нинішній парламент, фактично, не працює. І цьому доказ – аналіз ефективності роботи цієї Верховної Ради.

– Так, середа і п’ятниця, де-факто, є "втраченими" днями, бо зазвичай явка депутатів мінімальна і немає можливостей для ухвалення законів. А у вівторок і четвер зазвичай парламент здатний працювати лише на ранкових засіданнях. Тому утримувати парламент, який із мінімальних 8 пленарних днів на місяць працює, фактично, лише один повний день, є надвеликою розкішшю для українців, – вважає Томенко.

Тому, на його думку, говорячи про коаліцію та ефективність парламенту, треба говорити не про те, чи існує вона в юридичному сенсі, а про те, що, фактично, вона вже давно не існує, бо не може забезпечити оперативне ухвалення законопроектів та рішень, яких вимагає українське суспільство.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version