додому Новини "Театр згорів – тепер граємо в полі" – черкаські актори відзначили річницю...

"Театр згорів – тепер граємо в полі" – черкаські актори відзначили річницю після пожежі (ФОТО)

0

Театралізовану акцію "Рятуймо театр! Рятуймо культуру! Врятуємо майбутнє!" провели актори Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру . Таким чином театрали відзначили річницю після пожежі, яка сталася в театрі 1 липня 2015 року.

"Це не марш протесу, це мирна театралізована акція. Хочемо привернути увагу влади і показати, що театр є, ми працюємо, і що є містяни, які нас підтримують", – пояснює актор театру Олесандр Гуменний.

Він також відзначає, що влада свого часу давала багато обіцянок, однак виконала тільки 1-2 відсотки. Попри те, що ремонтні роботи у театрі таки розпочалися, актори все ж мають побоювання, що справу не доведуть до кінця.

"Якщо до осені не буде даху, театр зрівняється з землею. Якщо він буде, то і в нас буде надія", – коснтатують театрали.

Із плакатами-закликами рятувати театр, у театральних костюмах актори влаштували ходу бульваром Шевченка до вулиці Небесної Сотні, а потім до мерії та облдержадміністрації, аби їх почули і владці.

"Наш театр ще не вмер – визирай, не бійся, мер!". "Досить нам уже брехати, починайте будувати!" – скандували театрали під вікнами міськвиконкому. На жаль, очільник міста так їх і не почув, оскільки наразі перебуває у відпустці.

Як повідомляв сайт vikka.ua, кошти на зарплатню просять черкаські театрали в обласних депутатів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version