додому Новини Суд оцінив напад з битою на журналіста з Черкащини в 680 грн...

Суд оцінив напад з битою на журналіста з Черкащини в 680 грн штрафу

0

Вимоги до редакції звенигородської газети приносити матеріали "на узгодження" і напад з битою на головного редактора були кваліфіковані Звенигородським районним судом за частиною 1 статті 171 КК України "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів" і покарані штрафом у 680 гривень, пишуть "Українські новини".

Згідно з викладеними в судовому рішенні обставинами справи, в грудні 2014 року в місцевій газеті "Шевченків край" був опублікований матеріал про волонтерів, який торкався інтересів підсудного – безробітного, що займається волонтерством.

Як з'ясував суд, підсудний спочатку зателефонував на мобільний телефон головного редактора, який перебував у себе в кабінеті, почав залякувати, погрожувати розправою з використанням нецензурної лайки. Потім заявив, що змусить редактора щодня приходити до нього в "Самооборону Звенигородщини" узгоджувати всі матеріали.

Не отримавши бажаної відповіді, "самооборонець" узяв із собою "дерев'яний брус" за класифікацією суду (найімовірніше – бита) і пішов до редакції. Зайшов до кабінету редактора і двічі вдарив його по плечу і по потилиці "дерев'яним брусом", після чого розвернувся і пішов.

На суді нападник своєї провини не визнав. Сказав, що тільки дзвонив, просив виправити матеріал. А редактор нібито погрожував йому главою Звенигородської РДА. Однак свідки в суді підтвердили і факт погроз, і факт побиття. Про те саме говорили протоколи МВС.

Суд присудив бешкетникові штраф за ч. 1 ст. 171 у розмірі 680 грн і за ч. 1 ст. 125 у розмірі 510 грн. Потім вважаючи, що два штрафи одразу – багато, вибрав більш високий і наказав оштрафувати на 680 грн.

Як повідомляли "Українські новини", за результатами дослідження статистичних даних, 92% злочинів проти працівників ЗМІ залишаються безкарними. Лише кожна 12-а справа про напади на журналістів і перешкоджання роботі ЗМІ доходить до суду. А підсудні, як правило, навіть після побоїв і псування дорогої техніки відбуваються штрафами в 20-50 доларів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаського депутата, який п’яним скоїв наїзд і побив інваліда війни, вигнали з партії.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version