додому Новини Черкаси Стало відомо, кому Михайло Бродський подарував «Черкаські Мавпи»

Стало відомо, кому Михайло Бродський подарував «Черкаські Мавпи»

0

У липні чинний президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський у власному фейсбуці писав про те, що збирається зменшити свою присутність у клубному баскетболі. І подарувати один з двох клубів, який відносять до сфери його впливу, «Черкаські Мавпи» (другий – «Київ-Баскет»), новим власникам, інформує сайт ua.tribuna.com.

За наступні півтора місяці після цієї заяви жодних офіційних оголошень від клубу Суперліги ми не почули, однак на тижні, що минув, на сервісі перевірки контрагентів YouControl у ТОВ «Черкаські Мавпи» дійсно змінився кінцевий бенефіціар. Якщо раніше таким була дружина Бродського Світлана, то відтепер ними є Олександр Нагорний та Віталій Бузько.

Обидва – не нові для черкаського баскетболу люди. Нагорний, колишній депутат Черкаської міської ради, є одним із засновників «Мавп» і обіймав різні посади в їхній структурі (зокрема, директора та менеджера жіночої команди), а Бузько, місцевий бізнесмен у сфері сільського господарства, у грудні 2021 року був представлений у якості президента клубу. Хоча великої кількості публічних проявів у цьому статусі не мав.

Нагорний, що цікаво, раніше був професійним арбітром, а зараз його син Євген Нагорний має суддівську ліцензію ФІБА. Інший його син, Дмитро Нагорний, пройшов дитячу академію «Черкаських Мавп» у якості гравця, а у 2022 році долучився до тренерського складу клубу в якості асистента – у попередньому сезоні допомагав Артему Сліпенчуку, а у новому буде працювати під керівництвом Георгія Ступенчука.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version