додому Новини Стало відомо, чи будуть новорічні рейси із черкаського аеропорту

Стало відомо, чи будуть новорічні рейси із черкаського аеропорту

0

Раніше планувалося, що на період новорічних свят із черкаського аеропорту буде здійснено два рейси у Словенію. Туроператор сподівався, що ці рейси стануть хорошою рекламою і поштовхом для подальшого розвитку авіатуризму в місті. Проте новорічних рейсів із черкаського аеропорту не буде. Про це  УНН-Центру розповіла директор КП "Аеропорт Черкаси" Олена Качуріна.

"Складність у тому, що більшість авіакомпаній і туристичних агенцій орієнтовані на використання Боїнгів. А наш аеропорт не може їх приймати. Злітно-посадкова смуга аеропорту розрахована на літаки з верхніми двигунами. Під Боїнги цю смугу треба ретельно ремонтувати, оскільки вона має мікротріщини. Крім того, потрібна техніка, яка могла б в подальшому обслуговувати смугу і утримувати її в належному стані. Заливка швів на злітній смузі, за оцінками фахівців, коштуватиме щонайменше 11 млн грн. Тільки проект вартує 2,9 млн грн. Звісно, він передбачає не лише заливку швів на смузі, а й встановлення світлосигнального обладнання, розширення смуги, реконструкцію пасажирського залу і таке інше. Інвестор готовий проплатити вартість проекту. Але це поки що все. Процес відновлення роботи аеропорту рухається, але повільно", – говорить Олена Качуріна.

Як повідомляв сайт vikka.ua, цього літа із Черкас літак до Болгарії намагалися відправити тричі. 31 липня – не вдалося все до кінця організувати туроператору. 7 та 14 серпня – не набрали необхідної кількості людей на літак.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version