додому Новини Стали відомі подробиці акту вандалізму в уманській синагозі

Стали відомі подробиці акту вандалізму в уманській синагозі

0

Акт вандалізму в уманській синагозі вчинили двоє невідомих, які близько 2.00 ночі під’їхали до святині на чорному джипі і зайшли в середину з пакетом. Про це повідомляє виконавчий директор благодійного фонду "Рабі Нахмана" Андрій Заславський, пише "Вечірня Умань".

"Цих людей охоронець бачив ще раніше. За кілька годин до акту вандалізму вони вже приїжджали в синагогу і навіть просили в охоронця підкурити. Тому їх черговий візит не викликав жодної підозри. Швидше за все цю акцію хтось проплатив, адже люди були не з закритими обличчями. І якщо взяти до уваги, що місто у нас маленьке, і більшість знає один одного, то швидше за все це були немісцеві, яким заплатили гроші, щоб вони це зробили. Можливо, для того щоб роздмухати національний скандал чи якісь сепаратистські настрої", – розповідає виконавчий директор.

Як з’ясували журналісти, вхід в синагогу – цілодобовий і кожен чоловік може зайти всередину на екскурсію чи помолитись.

Нагадаємо, група невідомих в ніч на середу закидала приміщення синагоги в Умані шматками свинини і облили червоною фарбою. Крім того, у приміщенні залишили свинячу голову з вирізаною на ній свастикою. За фактом погрому розпочато кримінальне провадження за статтею "Хуліганство". Розслідування осквернення синагоги на могилі Рабі Нахмана в Умані під особистий контроль взяв Генеральний прокурор Юрій Луценко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Винуватцям, які зробили погром у синагозі в Умані, загрожує до 8 років в’язниці.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version