додому Новини Спіймані активістами браконьєри втекли з-під носа у поліції? (ФОТО)

Спіймані активістами браконьєри втекли з-під носа у поліції? (ФОТО)

0

Браконьєрів, які виловлювали рибу сітками на території рибного господарства села Жовнине Чорнобаївського району, 17 листопада виявили черкаські активісти. На місце події відразу ж викликали правоохоронців.

Як повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Черкаській області, прибувши на місце, поліцейські побачили чотирьох чоловіків, які перевантажували рибу з човнів у причіп автомобіля.

За версією поліції, зловмисники втекли, як тільки побачили стражів правопорядку. Тікали так, що навіть залишили більше тонни незаконно добутої риби, два баркаси, сітки, автомобіль та причіп.

Роботу поліції по затриманню злочинців розкритикував активіст "Правого сектору" Володимир Куниця, який брав участь у затриманні браконьєрів. На своїй сторінці у Facebook він звернувся до т.в.о. начальника ГУ Національної Поліції в Черкаській області Владислава Пустовара з проханням "не навішувати медалі" поліцейським за їхню роботу, яка, на його думку, була незадовільною.

"Після виходу браконьєрів на берег ми провели затримання власними силами, потім викликали слідчу групу, яка прибула через дві години у кількості двох осіб. Під час проведення поліцією "слідчих дій" затримані повтікали. І тільки після телефонної розмови з Владиславом Пустоваром процес зрушив з місця: приїхало керівництво Чорнобаївської поліції, екологи та прокуратура з Черкас. І після цієї бездіяльності новостворена поліція робить із себе героїв. "Виявили і затримали!", – обурюється активіст.

Працівники поліції вже встановили, що до вчинення кримінального правопорушення причетні жителі Чорнобаївського району віком від 45 до 50 років, один з яких працює рибінспектором в сусідній області. Зараз поліція вживає заходів по їх затриманню. На порушників черкає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700–3400 грн.) або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Як повідомляв сайт vikka.ua, активісти зафіскували рибригаду, на якій було близько 10 човнів, із яких вигружалася незаконно виловлена риба.

Фото Володимира Куниці

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version