додому Новини Софронію подарували портрет на тлі бориспільського храму (ФОТО)

Софронію подарували портрет на тлі бориспільського храму (ФОТО)

0

Учора церква Архістратига Божого Михайла, побудована відомим російським підприємцем та меценатом графом Воронцовим, відзначила своє 170-річчя. Про це повідомляє прес-служба Черкаської єпархії УПЦ.

Найбільшим подарунком до цього ювілею стало завершення широкомасштабної реставрації унікального історичного розпису храму, який містить фрески на тему Апокаліпсису. Чинному настоятелю протоієрею Іоанну Жигалу разом із благодійниками, художниками-реставраторами вдалося відновити колишню красу цього храму, який за радянські часи зазнав небаченого плюндрування.

Високопреосвященніший Митрополит Черкаський і Канівський Софроній, який тримав на контролю хід реставрації, часто навідувався до реставраторів, під час архіпастирського візиту до Городища дав високу оцінку тому, що вдалося зробити й відзначив високими церковними нагородами велику групу духовних осіб та сучасних благодійників. Першим церковний орден отримав сам настоятель отець Іоанн Жигало.

Владика очолив Божественну літургію, куди прибули священики з усього Городищенського благочиння, почесні гості, представники місцевої влади.

На згадку про події Владиці Софронію було подаровано його портрет на тлі кафедрального бориспільського Покровського храму, який побудовано за часи, коли його настоятелем був сам майбутній Владика.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version