додому Новини Слідство встановило, що черкаські беркутівці розганяли студентський Євромайдан

Слідство встановило, що черкаські беркутівці розганяли студентський Євромайдан

0

За даними Генеральної прокуратури України, в зачистці Майдану в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року брали участь 390 співробітників спецпідрозділу "Беркут", а безпосередньо застосовували силу проти студентів – 20-30 з них.

Про це в коментарі УНІАН розповів начальник 2-го слідчого управління ГПУ України Сергій Горбатюк.

За його словами, слідство встановило, що на площі та прилеглих до неї вулицях було зосереджено близько 1500 співробітників спецпідрозділу "Беркут" і внутрішніх військ.

– На зачистку Майдану пішло 390 осіб. Близько 300 співробітників київського "Беркута" і 30 "беркутівців" з Сум, Полтави та Черкас. Аналіз відеоматеріалів і свідчення постраждалих свідчать, що безпосередньо застосовували насильницькі дії проти мітингувальників 20-30 осіб, які були в перших рядах, – розповів він.

Горбатюк зазначив, що всі особистості силовиків, які залучалися до "протидії проведення мітингів і зібрань", встановлені. Однак, за наявними свідченнями свідків, пізнати і встановити особистості конкретних людей слідству поки не вдалося.

– Всі вони допитані, але все заперечують, що застосовували насильство… Ситуація така, що співробітники міліції не дають свідчень проти тих, хто безпосередньо брав участь у побитті людей… Але ми не опускаємо рук. Ми плануємо ще призначити антропометричну експертизу, – заявив представник ГПУ.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version