додому Новини Скрипалька, що грала для євромайданівців, занурила Черкаси в ритми танго (ВІДЕО)

Скрипалька, що грала для євромайданівців, занурила Черкаси в ритми танго (ВІДЕО)

0

Скрипалька, що грала для євромайданівців, занурила Черкаси в ритми танго. Саме Мирослава Которович торік серед перших вийшла на головну сцену протестної столиці. Мирні ж Черкаси дивувала разом із молодими виконавцями із проекту "Арт-хата" неформальною класикою, йдеться в сюжеті "ВІККА-НОВИН".

За кілька хвилин до концерту скрипалька зі світовим ім'ям повторює найважчі композиції. З інструментом стипендіатка Моцарт-Академії не розлучається з дитинства. Тато Мирослави – теж відомий скрипаль – Богодар Которович. У Черкасах вона не вперше. Каже: сюди приїздить, як додому. Із собою бере найсокровенніше – свою музику.

– Навіть якщо мало людей приходить на концерти, навіть якщо щось там не так грошей багато від цього отримуєш, то світ стає чистішим, коли ти випромінюєш. Коли от музикант, людина випромінює чистоту, – зазначає Мирослава Которович.

Поруч зі скрипалькою – молоді музиканти із проекту "Арт-хата". Разом із Мирославою вони дивують черкаських слухачів не тільки музикою, а й цікавою постановкою. Ритмами танго тут керує людина із залу. 

Організатори кажуть: запросити до Черкас Мирославу збиралися давно. Мовляв, вона не тільки майстерна виконавиця, а й викликає повагу через свою громадянську позицію. Саме Мирослава Которович серед перших вийшла на головну сцену протестної столиці. Там грала для євромайданівців.

– Коли люди намагалися матеріалізувати свій хаос, забули про таке поняття як людяність, несподівано в інтернеті побачив повідомлення, що вона прийшла в Національну філармонію 22 січня і зіграла прем’єру проекту про кохання, – пригадує організатор концерту Дмитро Черченко.

Мирослава Которович обіцяє: це не останній її виступ у Черкасах. Наступного разу любителів класичної музики скрипалька обіцяє здивувати новими ритмами.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version