Упродовж 10 місяців 2021 року в області зареєстровано 7 випадків захворювання на ботулізм з 7 потерпілими, 1 людина померла. Про це повідомляє ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»
Захворювання спричинені вживанням в’яленої та сушеної річкової риби (тарань, плотва), виготовлених у домашніх умовах з порушенням санітарних правил та технології приготування. Хворіли мешканці м. Черкаси, м. Золотоноша та с. Благодатне Золотоніського району.
Також захворювання на ботулізм пов’язані із вживанням м’ясних домашніх консервів (свиняча тушонка, паштет м’ясний, консервована свиняча домашня ковбаса, консервована кров’янка). Хворіли мешканці с. Васильків Звенигородського району, с. Трушівці Черкаського району. Мешканець с. Орадівка Уманського району захворів на ботулізм після вживання в’яленого м’яса домашнього приготування.
Як повідомляла раніше vikka.ua, які причини смертей українців 2021 року, – статистичні дані